https://www.yad-mordechai.co.il/
יד מרדכי כל הטוב שבטבע – מאז ועד היום
האהבה לעבודת האדמה ולחומרי גלם שמכילים את כל הטוב שבטבע אפיינו את האבות המייסדים של קיבוץ יד מרדכי מהיום בו נוסדו הקיבוץ והמכוורת ועד היום.
לא מעט עשורים חלפו מאז ואנחנו עדיין מוקסמים מכל אותם דברים קטנים: ריח הפריחה המשכר של עצי ההדר, מראה הדבורה בעודה מתענגת על הצוף, עצי הזית במסיק, ריח הגשם הראשון השוטף את המטעים והפרדסים וכמובן התעוררות בלוטות הטעם כשפוגשים את כל הטוב שבטבע במוצרים שלנו במטבח.
כעת, כשמגוון המוצרים שלנו גדל ומממשיך להתפתח, אנו מביטים בציפייה וגאווה אל העתיד עם שורשים נטועים היטב בעבר המורשת. מוזמנים לצאת איתנו למסע בזמן ולהכיר את הסיפור שלנו:
1936: המסע מתחיל
מכוורת יד מרדכי היא מחלוצות הדבש בישראל ומהיצרניות המובילות של מוצרי מזון מהטבע. המכוורת החלה לפעול כבר ב-1936, אז למדו מייסדי הקיבוץ את רזי הדבוראות מחיילים אוסטרלים ובריטים ששהו בארץ. מיד עם העלייה על הקרקע הפך ענף הדבוראות לענף העיקרי של הקיבוץ ובהמשך הופץ הדבש הטהור לרחבי המדינה שבדרך.
1943: מכוורת יד מרדכי
ב-1943, לאחר מרד גטו ורשה, אימץ הקיבוץ הצעיר את שם מנהיג המרד, חבר השומר הצעיר מרדכי אנליביץ’, והמכוורת שינתה את שמה ל”מכוורת יד מרדכי”.
לאחר מלחמת השחרור, במהלכה התקיים הקרב המפורסם ביד מרדכי, החלה תנופת בנייה והתפתחות בקיבוץ. הוקמו ענפי חקלאות חדשים והמכוורת הצעירה החלה לבסס את מעמדה כמובילת ענף הדבש בישראל. שיטות חדשניות ומתקדמות נלמדו, הוקם מכון רדיית דבש מתקדם, מספר הכוורות גדל ואומצו שיטות מתקדמות לבקרה על איכות הדבש ומוצריו.
מספר הכוורות צמח מעשרות בודדות ליותר מ-4,000, ופעילות הדבש התרחבה למוצרי מכוורת נוספים, כמו מזון מלכות, פולן, פרופוליס ועוד. הבטחת המכוורת לדבש טהור ואיכותי עשתה לה כנפיים ודבש יד מרדכי הפך לדבש הנפוץ והמוכר במדינה ואף בתפוצות היהודיות ברחבי העולם.
1986: ממכוורת חקלאית לחברה של ממש
עד שנה זו פעלה יד מרדכי כמכוורת חקלאית לכל דבר – כזו שמגדלת את תוצרתה ומשווקת אותה.
ב-1986 הסיפור של יד מרדכי השתנה לתמיד. במקביל למכוורת החקלאית שהמשיכה להתפתח ולהתמחות בתחומה, יצר הקיבוץ חברה חדשה המתמחה בשיווק דבש ותוצרי דבורה, אריזה ופיתוח מוצרים.
1991: עם הפנים קדימה
ב-1991 הוקם במכוורת מרכז הפיתוח והחדשנות שריכז תחתיו מעבדת מחקר, לימוד ופיתוח מוצרי דבש משובחים. במרכז נעשה שימוש בידע הרב שנצבר במכוורת ובהבנת הצרכן הישראלי, טעמו והעדפותיו. ידע זה הביא לפיתוח והשקת סדרת הדבש הזני – מוצרי מזון מלכות בדבש טהור, ומוצרי מכוורת נוספים (פרופוליס, פולן ושילובים אחרים), דבשים בתוספת אגוזים ושקדים ודבש בטעמים שונים.
ב-2002, עם הצמיחה וההתרחבות, הוחלט על הכנסת שותף במכוורת שיאפשר את המשך תהליך ההתפתחות בחברה, ושירחיב את ההשקעה במפעל ובתחומי פעילות חדשים. וכך, בינואר 2003, רכשה חברת עלית (כיום שטראוס) 51% מהבעלות על מכוורת יד מרדכי ואפשרה למכוורת להמשיך ולהתפתח לתחומים חדשים, בעוד הקיבוץ ממשיך לשמור על 49% בבעלות עם שותפות מלאה בניהול.
2004: תינוק חדש נולד – שמן הזית של יד מרדכי
אחרי חודשים ארוכים ומרגשים של הכנות, החלה המכוורת לייצר ולשווק שמן זית מעולה – שמן הזית של יד מרדכי. מן הרגע הראשון המסורת, הניסיון והאהבה לטבע באו לידי ביטוי בכל בקבוק. המפעל הורחב כדי להכיל את פעילות שמן הזית והוקמה מעבדת שמן זית מתקדמת.
מאז ועד היום, בכל מסיק נמסקים יותר מעשרה זני זיתים שונים, כל אחד מהם בעל תכונות טעם, ארומה וחתימה משלו. כיום נחשבת יד מרדכי ליצרן שמן הזית האיכותי והמוביל בישראל, וממשיכה להשקיע מאמצים רבים בלימוד ובפיתוח התחום במטרה להציע לכם חוויה של שמן זית איכותי.
2005: מכניסים את כל הטוב שבטבע לצנצנת
בישול הינו אחת הדרכים הקדומות שגילה האדם לשימור פרי ובשנת 2005 החלה מכוורת יד מרדכי לייצר ולשווק קונפיטורות איכותיות המכילות 100% רכיבי פירות ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים ובהמשך הצטרפו לחגיגה גם קונפיטורות לייט משובחות.
2013: עולם חדש של טעמים
שנה זו הייתה שנה מרגשת עבור כולנו ביד מרדכי, בה נכנסנו לעולם חדש של העשרה קולינרית, כשהוספנו לסל המוצרים שלנו מוצר נוסף המשלים בצורה טבעית את קטגוריית שמני הזית ומעשיר עבורכם את חוויית הבישול: חומץ הבלסמי.
חומץ הבלסמי של יד מרדכי הינו בלסמי מקורי המיוצר במודנה בצפון איטליה, בדרגת איכות 3 ענבים, שהינה דרגת איכות גבוהה יותר מחומץ הבלסמי אותו ניתן למצוא בסופרמרקטים בישראל.
האיכות של חומץ בלסמי יד מרדכי מתבטאת הן בהרכב המוצר והן בטעמו. חומץ בלסמי יד מרדכי מופק מחומץ יין ותירוש ענבים בלבד ללא צבעי מאכל או תוספת קרמל.
2015: הכוכבים החדשים: מיץ לימון, רטבים לבישול
שנתיים לאחר הוספת חומץ הבלסמי המשכנו להעמיק את העולמות הקולינריים שלנו, עם הוספת מיץ הלימון הטבעי, המיוצר מלימונים סיציליאניים טריים וסחוטים ומכיל 100% מיץ לימון ללא חומרים משמרים.
בשנה זו התווספו גם הרטבים לבישול החדשים שלנו, שפותחו במיוחד עבור החיך הישראלי. השילובים המפתיעים בין פירות לבין ירקות, יוצרים ביחד טעם ומרקם מיוחד, ועשויים מחומרי גלם משובחים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים.
2016: סירופ מייפל וחרדל
100% סירופ מייפל טהור המגיע ממולדת המייפל, קנדה. סירופ המייפל שלנו מופק באופן טבעי מגזע עץ האדר ומכיל מינרלים מהטבע, ללא תוספות וללא חומרים משמרים.
באותה שנה השקנו את החרדל שלנו, המגיע מדיז’ון בצרפת – ממלכת החרדל המקורית, האמתית והעשירה במסורת. חרדל הדיז’ון שלנו אינו מכיל חומרים משמרים או צבעי מאכל, ומגיע בשלוש וריאציות: רגיל, עם גרגרים וממרח חרדל ודבש – מושלם לרטבים לסלט ולסנדוויצ’ים.
2017-2019: החדשנות והטבעיות בחזית
בשנים אלו המשכנו לשים את החדשנות בחזית, כשפיתחנו והשקנו מוצרים חדשים:
דבש חריף עם תמצית צ’ילי טבעית, היוצר שילוב ייחודי בין טעם הדבש המתקתק לצ’ילי החריף ומאפשר להכניס טעם חדש למגוון מתכונים; תרסיס שמן זית כתית מעולה ללא תוספת גז, נהדר לשימון מחבת וטיגון קל, לשימון תבנית אפייה, לדגים וירקות בתנור, בתוספת לסלטים ופסטה ועוד.
סילאן טבעי, העשוי מ-100% תמר מהזן המובחר – מג’הול, המושלם להמתקה, לבישול ומרינדות ולחרוסת.
סדרת רטבים לבישול, המיועדים בעיקר לעוף, עם כ-40% סוכר פחות, ללא ממתיקים מלאכותיים, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל.
שני רטבים חדשים לאוהבי החריף והמתובל: רוטב גריל לעוף ורוטב צ’ילי חריף – עשויים משילובי ירקות ופירות איכותיים, ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל, כמיטב המסורת של יד מרדכי.
וסדרת קונפיטורת חדשה במתיקות מעודנת עם פחות סוכר ויותר פרי (61% פרי ) בטעמים: משמש, תות ופירות יער.
2020: כל הטוב שבשדות איטליה מצטרף
ב-2020 הרחבנו את ההתמחות שלנו ברטבים, כשהשקנו את סדרת רוטבי העגבניות שלנו – ללא תוספת שמן וסוכר.
המתכונים של רוטבי העגבניות של יד מרדכי הינם ייחודיים, ומשלבים בין חומרי גלם משובחים מאיטליה וטעם המותאם לחיך הישראלי בשיתוף פעולה בין השף של יד מרדכי למומחי עגבניות באיטליה. כל העגבניות מהן אנו מייצרים את רוטבי העגבניות מגיעות מחבל אמיליה רומאנה באיטליה, נקטפו בשיא העונה ומעובדות באופן המהיר ביותר על מנת לשמור ככל הניתן על הטעמים הטבעיים שלהן. סדרת הרטבים שלנו כוללת 5 מוצרים: פסאטה, רוטב פומודורו, בזיליקום, פיצה וארביאטה.
2021: השקת סדרת “אוצרות הטבע”
סדרת אוצרות הטבע מתווספת למשפחת מוצרי יד מרדכי ומציעה מגוון מוצרים העשויים מזנים מיוחדים ומחומרי גלם מובחרים, העומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר של יד מרדכי. השנה הושקה סדרת דבשים:
דבש דרדרים- נרדה בישראל בחודשי מאי – יוני ומאופיין בטעם עדין וארומטי.
דבש הדרים- מורכב בעיקר מפרחי הלימון, תפוז וקלמנטינה, נרדה בחודשי האביב ומאופיין בטעם פירותי ועשיר.
דבש עם מזון מלכות 7% – מרוכז במיוחד. מזון מלכות הינו המזון של מלכת הדבורים, המקנה לה פוריות גבוהה, התפתחות מהירה ואריכות ימים ולפיכך מיוחסות לו תועלות רבות.
מוצרים נוספים יתווספו לסדרה במהלך השנה.
מחויבים לאיכות בלתי מתפשרת
מאז הקמת המכוורת אנו מחויבים לסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות ובקרת תהליכים. המכוורת מחזיקה זה שנים ארוכות בתקן האיכות הבינלאומי ISO 9002 וכן בתקן המחמיר HACCP להבטחת בטיחות המזון.
המכוורת הינה בעלת תו GMP היוקרתי (תנאי יצור נאותים), מטעם משרד הבריאות והסמכות נוספות מטעם גופי הסמכה שונים בתחומי המוצרים השונים: תו תקן ישראלי לדבש, תו תקן ישראלי לשמן זית, הסמכה ליצור מזון אורגני מטעם אגריאור ועוד.
למכוורת הכשר מטעם הרבנות הראשית לישראל (רבנות חוף אשקלון) ומחזיקה בכשרות מהודרת של מחזיקי הדת בעל”ז. המכוורת לא מקיימת פעילות בימי שבת ומועד.