דף מזכירות 15.2025
11.04.2025

עוֹד יֵשׁ מִפְרָשׂ לָבָן בָּאֹפֶק
מוּל עָנָן שָׁחֹר כָּבֵד
כָּל שֶׁנְּבַקֵּשׁ - לוּ יְהִי


החירות הינה צורך קיומי המוטבע בנפש האדם, האגדה של פסח מלמדת אותנו על כך.
והיא גם מלמדת שמנהיג שמסרב להקנות אותה לאנשיו יוכה במכות קשות – הוא ועמו.

הגשת מועמדות לתפקיד יו"ר ההנהלה הכלכלית של הקיבוץ

כהונתו של יו”ר ההנהלה הכלכלית של הקיבוץ הנוכחי, יורם ישראלי, בקדנציה ראשונה, עומדת לקראת סיום. בהתאם להחלטות הקיבוץ, נפתח תהליך איתור המקנה הזדמנות שווה להגשת מועמדות לתפקיד זה ראשית לכל חברי הקיבוץ.

הכוונה לקיים תהליך שיאפשר בחינה של המועמדים שיעלו, כולל הארכת כהונה של יורם, זאת כאמור תוך מתן אפשרות לכל חברה וחבר הרואים עצמם מתאימים לתפקיד להציע את מועמדותם.

בצוות האיתור חברים: ניתאי קרן – מזכיר, סיון ורניק – מנהלת מש”א, מאיר יצחק – נציג ועד הנהלה, רחל גבריאלביץ – נציגת ההנהלה הכלכלית, ניצן ישראלי – נציג מהציבור.

מהות התפקיד
יו”ר ההנהלה הכלכלית מהווה דמות מרכזית בהובלת הקיבוץ מבחינה עסקית ואסטרטגית. התפקיד משלב אחריות על גיבוש כיוונים כלכליים ארוכי טווח, ליווי מרכז המשק בתהליכי קבלת החלטות, ועבודה שוטפת עם כלל הגורמים המעורבים בניהול התחום הכלכלי.
מדובר בתפקיד הדורש ראייה מערכתית, חשיבה יוזמת ויכולת להוביל את הכלכלה הקיבוצית קדימה – תוך שותפות מלאה עם הנהלת הקיבוץ וצוותי הניהול.

מי יכול להגיש מועמדות?
כל חברה וחבר קיבוץ בעלי/ות יכולות ניהול, הבנה מערכתית, מחויבות קהילתית וניסיון רלוונטי.

מועד אחרון להגשה: יום חמישי 8.5.25

הגשה למייל מנהלת מש”א:
 
masha@yadmor.co.il  

נדרש להגיש:

  • קורות חיים
  • מכתב נלווה הכולל הצגת חזון אישי לתפקיד ותחומי עניין מרכזיים

 

לאחר סיום מועד ההגשה, יבחן צוות האיתור כלל המועמדויות, ויעביר את המלצותיו להמשך התהליך הציבורי והאישור בהתאם לנוהל המקובל.

אם את/ה רואה את עצמך שותף/ה להובלת הקיבוץ בשנים הקרובות ועומד בדרישות התפקיד – זו ההזדמנות שלך להשפיע.

סיון וורניק – מנהלת מש”א

עדכון בנושא ניהול המרכול

ברצוננו לעדכן כי פטו צימרמן מנהלת המרכול הודיעה על סיום תפקידה במרכול עקב מעבר לניהול המרכול בקיבוצה זיקים. סיום התפקיד יקרה בסוף חודש אפריל 25.

עם סיום תפקידה של פטו, הוחלט למנות את תמי שוסטרמן, סגנית המרכול, למילוי מקום בניהול המרכול לתקופה של עד שלושה חודשים. במהלך תקופה זו יפורסם מכרז לתפקיד מנהל.ת קבוע. תמי מביאה איתה ניסיון עשיר, היכרות עמוקה עם המרכול, הצוות והקהילה, גישה שירותית, אחריות ומחויבות גבוהה להצלחת המקום. אנו מאמינים כי בתקופה הקרובה תמי תוכל לבטא את יכולותיה ולהוות מועמדת טבעית ורצינית להובלת המרכול גם בהמשך הדרך.

לצידה ילווה את התהליך קובי רוזנברג, מנהל הקייטרינג ולשעבר מנהל המרכול, במטרה לתמוך לחזק ולהעמיק שיתופי פעולה ענפיים.

יחד עם זאת, ומתוך מחויבות לשקיפות והזדמנות שווה, יפורסם מכרז פתוח המזמין מועמדות ומועמדים מהקהילה אשר רואים עצמם מתאימים לתפקיד – עם ניסיון ניהולי, זיקה לתחום הקמעונאות, ראייה מערכתית ויכולת להוביל צוות ועשייה קהילתית.

פרטי המכרז יפורסמו בהמשך אנו מזמינים אתכם.ן לקחת חלק ולהיות שותפים.ות להמשך הדרך של המרכול בקיבוץ.

ברצוננו להודות לפטו על תקופת ניהולה את המרכול ולאחל לה בהצלחה בהמשך הדרך. כמו כן נאחל הצלחה רבה לתמי ולצוות המרכול באתגרים הצפויים קדימה.

עדכון לציבור בנושא נורמות ציבוריות

במהלך החודשים האחרונים נשלחו לציבור מכתבים בגין הפרת נורמות ציבוריות בהתאם לנוהל עליו הוחלט ואנחנו רואים הפנמה של הנהלים לפחות בקרב חלק מהציבור. כאמור הנוהל מדבר על מספר עבירות מצולמות שיובילו לאי השתתפות בחלוקת הרווחים ואנחנו רואים משפחות אשר נמצאות בדרכן לשם ומקווים שאי חלוקת הרווחים תפיל את האסימון שהמכתבים לא הפילו.

בתוך כך- אנחנו חווים כמות לא קטנה של תנועת כלים ממונעים וחשמליים ברחבי הקיבוץ, ובמסגרת התהליך נשלחו מכתבים לכלל בעלי הכלים הממוכנים והחשמליים בקיבוץ עם מפת התנועה המאושרת. בעקבות התגברות תנועת הכלים ושאלות שעלו מהציבור ברצוננו לדייק 2 נקודות לנוהל וליישומו בשטח לאחר אישורן בהנהלת הקהילה ו- ו. תכנון:

  1. הפרדת סיווג כלים ממונעים וחשמליים והגברת הגבלות על חלקם- קלאב קארים, טרקטורונים ואופנועים (יסווגו כקבוצה A) הינם כלים שנדרשים בהגבלת תנועה רחבה יותר ועל כן תותר תנועה שלהם אך ורק על כבישים המסומנים בכחול במפה- כלומר משטח מגרש החברים בדרך המהירה ביותר לכביש ומשם על גבי הכבישים ההיקפיים השונים עד היעד (חריגה מותרת רק לתנועת כלי אנשי השירות הנדרשים בתנועה בתוך השכונות וגם הם ידרשו לבצע זאת בזהירות יתרה). שאר הכלים הממוכנים והחשמליים (קלנועיות, אופניים חשמליות, קורקינטים חשמליים ודומיהם- קבוצה B) יכולים לנוע גם במרחבי הכבישים הפנימיים- הצהובים במפה- עם הגבלת מהירות, הימנעות מנסיעת ילדים לא בטוחה ועם ביגוד המיגון הנדרש עליהם (קסדות וכו’ לקורקינטים חשמליים לדוג’).
  1. הסדרת הגבלות התנועה באזורים הסטריליים (האדומים) במרחב גני הילדים והדואונים כך שיגבילו יותר תנועת רכבים וקלאב קארים- במרחבים אלו בכוונתו להגביל עוד יותר את תנועת הכלים ועל כן ייוצרו בקרובמיתוני תנועה שונים והצבת עמודי נחום- תקום בנקודות מפתח אלו. העמודים לא יחסמו תנועה באופן מלא ויאפשרו לרכבי ביטחון וחירום לעבור אך ימנעו תנועת כלים אינטנסיבית במרחבים הללו.

 

אנו שבים וקוראים לציבור ליישם את הנחיות הנורמות הציבוריות בצורה מיטבית שתשמור על הקהילה ועל הסביבה הקיבוצית והשקטה שלנו, וקוראים לציבור לצמצם רכישת כלים ממוכנים / חשמליים ובמידה ואלו ירכשו, להקפיד על תנועה במרחבים המותרים למען בטיחות הקהילה ואיכות החיים בה. מצורפת מפת השבילים לתנועה

הסבר נלווה לסעיף עדכון מודל המיסוי שעולה להצבעה

במהלך התהליך לשינוי מבנה תקציב הקהילה שאושר בקלפי ואיתו שינוי מודל המיסוי הועלו מספר השגות סביב היבטי המיסוי וההצעות לשינוי בו. בשל הערות הציבור הוחלט על החזרת רכיבי המיסוי לדיון חוזר במזכירות שהקימה צוות חשיבה לנושא וחזרה עם ההמלצות הבאות שעלו לשיחת הקיבוץ ומשם לאישור בקלפי הסופ”ש:

מס מוניציפאלי- גובה המס המוניציפאלי יעמוד על הסכום שנקבע והוא 450 ₪ – כפי שהוצע בתוכנית- ויוחל על כל חבר או תושב בקיבוץ (לא יתקיים חיוב לבנים מגיל 25 ואילך הגרים בבית הוריהם – הנושא יחזור לדיון במזכירות לאור הבקשה להסירו מסדר היום). עדכון המס המוניציפאלי מבוצע כך שיכסה את ההוצאות המוניציפאליות- מטרת העידכון היא תיקון פער היסטורי בו הקהילה משלמת על המוניציפאלי והוא בגירעון. על ידי התיקון הזה תבוצע התאמה לעלויות המיסוי השונות.

מס קהילה אחוד ומענה לפערים עליהם כיסה מס האיזון- מס איזון ומס קהילה יהפכו למס קהילה אחוד בעלות של 150 לחבר בגיל פרישה ו-400 לחבר בגיל העבודה. (חבר בגיל העבודה שיצא לתקופת אבטלה ישלם בתקופה זו 300 ₪). החלטה זו נועדה לפשט את המודל ולייצר סדר הגיוני כאשר איחוד מס הקהילה ומס האיזון למס חברים- יכלול בתוכו-

  • הפחתה לרכיב מס הקהילה- לאחר תיקון המס המוניציפאלי ניתן לבצע תיקון למס הקהילה כך שיכסה על הוצאות הקהילה (ביחד עם הכנסות ענפי הקהילה). המס מבצע הפרדה בין חברים בגיל העבודה לחברים בגיל פרישה.
  • תיקון מודל מס האיזון- בשנים האחרונות הוחלף המס הפרוגרסיבי במס איזון אולם קיום המס במתכונתו הנוכחית מייצר מצג שווא- הוא אינו נאכף ובעיקר אינו מייצר פרוגרסיביות אמיתית ואף פוגע במשפחות יחידניות. בבחינת החלופות בין חזרה למיסוי פרוגרסיבי לבין תיקון המס והתאמתו למצב הקיים אנו נוטים לפנות לחלופה השנייה ולהסדיר את המס כמס אחיד לחברים בגיל העבודה ולאי קיומו לחברים בגיל פרישה (המזכירות בחנה מספר אופציות למענה לפערים עליהם כיסה מס האיזון והחליטה על מתן מענה של סיוע לנצרך שהוצע כחלופה לביטול חלק מהסבסודים בתחומי הבריאות והרווחה, וכן לשינוי מודל מס האיזון- המזכירות ממליצה על מתן מענה זה במסגרת הקרן לעזרה הדדית ועובדת בימים אלו על הקמת צוות לבחינת הקרן ועדכון נהליה על מנת שתדע לתת מענים לצרכים העולים).
  • לאור שני התיקונים המוצעים מעלה נפעל לביצוע איחוד מס ערבות הדדית ומס קהילה למס חברים- ברגע ששני המיסים הם אחידים ניתן לאחדם ולקרוא לשניהם יחד מס חברים.

 

יש לציין כי עדכון מודל מיסי הקהילה יביא להפחתה לכלל בתי האב של החברים בעלויות המיסוי בשיעור כולל של 50-200 ₪ לבית אב.

עומרי פרי – מנהל הקהילה

מצורפים לדף המזכירות


הלב שלנו עם החטופים ומשפחותיהם.


שבת שלום
לכל בית יד מרדכי
ובשורות טובות בחג הפסח!

התחברות לאתר
דילוג לתוכן